۷ مهارت اجتماعی مهم برای کودکان

آیا می‌خواهید بدانید مهمترین مهارت‌های اجتماعی برای کودک چیست؟ آیا به دنبال انتقال دادن این مهارت‌ها به کودک خود هستید؟ مهارت‌های اجتماعی و ایجاد ارتباطات مثبت اجتماعی نقش اساسی در زندگی کودکان بازی می‌کنند. برای اطلاع از این مهارت‌ها، مطلب زیر را از دست ندهید.

  • تقسیم کردن

تقسیم‌ کردن دارایی‌ها و شادی‌ها با دیگران، یک رفتار محبت‌آمیز است. کودکانی که می‌آموزند اسباب‌بازی یا خوراکی‌های خود را با دیگران قسمت کنند،‌ می‌توانند روابط اجتماعی خوبی برقرار کنند. البته قرار نیست به زور یا از ترس چیزی یا کسی چنین کاری را انجام دهند. بلکه با میل خودشان می‌توانند در این مسیر قرار بگیرند.

  • همکاری با دیگران

کودکانی که می‌توانند در قالب کارهای گروهی با دیگر همسالان خود و یا حتی بزرگسالان همکاری کنند،‌ به تدریج به مهارت‌های اجتماعی بسیار سازنده و پایدار مجهز می‌شوند و می‌توانند وقعیت‌های خوبی را ایجاد کنند.

  • گوش‌دادن به دیگران

اگر کودکان بیاموزند هنگام صحبت کردن دیگران، کمی سکوت کنند و به صحبت‌ها گوش دهند، می‌توانند روابط اجتماعی خوبی را پایه‌گذاری کنند. پس با تقویت مهارت گوش کردن در کوکان می‌توانیم در روابط آینده آنها موثرترعمل کنیم.

  • دنبال کردن دستورالعمل‌ها

دستورالعمل‌ها مانند قوانین بازی‌ها یا مسئولیت‌های خانگی می‌توانند موجب افزایش مهارت‌های اجتماعی کودک شوند.

  • احترام گذاشتن به حریم خصوصی دیگران

کودکان در صورتی‌که یاد بگیرند به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارند،‌ می‌توانند این کار را انجام دهند. علاوه‌براین می‌توانند از رفتار والدین خود، این کار را الگوبرداری کنند. این رفتار نیز در مهارت‌های اجتماعی کودکان بسیار موثر است.

  • ارتباط چشمی

کودکانی که هنگام صحبت کردن با دیگران از ارتباط چشمی خوبی برخوردارند، حتی می‌توانند در دل دیگران جا باز کنند و ارتباطات خود را تحکیم بخشند.

  • پاسخ به درخواست کمک دیگران

اگر کودکان تمرین کنند که در برابر دیگران خنثی و بی‌تفاوت نباشند نیز می‌توانند روابط اجتماعی را گسترش دهند. از این طریق آنها می‌توانند هوش اجتماعی خود را نیز بهبود بخشند.

  • مزایای این ۷ مهارت اجتماعی

کودکانی که این مهارت‌ها را در خود پرورش می‌دهند در آینده موقعیت‌های لذت‌بخشی را تجربه می‌کنند. در حقیقت مهارت‌های اجتماعی بایستی در سنین کودکی پایه‌گذاری و تحکیم شوند. در این صورت کودکان از پیشرفت بهتر تحصیلی و شغلی برخوردار می‌شوند، موفقیت‌های بیشتری را تجربه کرده و می‌توانند روابط دوستانه و عاطفی عمیقی را پایه‌گذاری کنند.

ترجمه و گرداوری: مهرنوش خالقی

منبع:

Verywellfamily.com

 

لینک کوتاه مطلب : https://ta6.ir/?p=9833
ممکن است شما دوست داشته باشید

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.