آنچه باید دربارهی پرستار کودکمان بدانیم
این روزها که شرایط زندگی تمام مردم جهان به خاطر ویروس کرونا تغییر کرده است، مسألهی مادران شاغل و عدم فعالیت مهدهای کودکان و نگهداری از کودکان تبدیل به یک چالش شده است. بسیاری از کودکان ما در آپارتمانهایی دور از اقوام و نزدیکان زندگی میکنند و والدین امکان خانهنشینی بهطور مستمر را ندارند. به همین دلیل است که پرستارهای کودک میتوانند راهحلی مناسب و امن برای برخی از خانوادهها باشند. اما اگر نخستین بار است که میخواهید از کمک پرستارهای کودک استفاده کنید خوب است نکاتی را مد نظر داشته باشید.
-
حقوق کارفرما
رابطهی شما با یک پرستار کودک باید مبتنی بر اصول قانونی باشد. به همین خاطر است که مصاحبهی اولیه و صحبت درمورد حقوق طرفین بسیار مهم است. اما شما باید چه چیزهایی درمورد یک پرستار بدانید؟ قاعدتاً بهتر است که پرستار کودک به واسطهی موسسات معتبر به شما معرفی شوند. اما برخی از والدین انتخاب پرستار آشنایی که مورد تایید اطرافیان بوده است را ترجیح میدهند. در هر دو صورت شما برای آشنایی و ایجاد اطمینان میتوانید سوالات زیر را از این افراد بپرسید.
-
موقعیت خود را به صورت خلاصه توضیح دهید.
آیا در زمینهی آموزش اوایل کودکی یا رشد کودک دوره دیده است یا نه؟
از کودکان چندساله نگهداری کرده است؟
از کودکان چندساله نگهداری کرده است؟
از کودکان چندساله نگهداری کرده است؟
چرا از آخرین کار خوددست کشیده است؟
اسامی و شماره تلفنهای ضامنان معتبر و کارفرمایان قبلی چیست؟
وظایف پیشین او چه بودهاند؟
-
زمانی که حس خود را نسبت به این فرد بررسی کردید و متوجه شدید که این فرد شرایط مناسبی دارد، می توانید چند سوال دیگر را مطرح کنید:
- درحال حاضر شرایط ثابتی برای کار کردن دارد؟
- چه چیزی باعث علاقهی او به این کار شده است؟
- فکر میکند انضباط را چطور میتوان به کودک آموخت؟
- آیا سیگار میکشد؟
- آیا مشکلات جسمانی دارد؟
- نظرشان دربارهی تغذیهی کودک چیست؟
- نظرشان دربارهی آموزش آداب توالت ر فتن چیست؟
- آیا سابقهی کیفری دارد؟
- آیا رانندگی بلد است؟
- بعضی از فعالیتهایی که با کودکان اجرا میکند چیست؟
- نظرشان نسب به تماشای تلویزیون چیست؟
نکتهی مهم این است که شما در طول مصاحبه سوالات را گاهی تکراری مطرح کنید تا پاسخهای یکسان فرد را ارزیابی کنید. و پس از آن با کارفرمایان قبلی فرد گفتگو کنید. از کارفرمایان قبلی بپرسد که آیا کودکان را دوست داشته است یا خیر؟ بهچه نحو با کودکان کنار می آمده است؟ درمواقع کلافگی و عصبانیت چه رفتاری داشته است؟ و….
-
حقوق پرستار
اطمینان افراد به شما و امنیت شغلی آنها، کارایی آنها را افزایش میدهد. زمانی که از حضور یک پرستار در کنار فرزندتان اطمینان حاصل کردید شما نیز باید حقوق متقابلی را رعایت کنید.
تعیین دقیق ساعت کار، حقوق، شرایط پرداخت بیمه، تعطیلات، مرخصی استعلاجی، نحوهی پرداخت حقوق، وظایف اضافه مورد انتظار، میزان دستمزد برای اضافه کاری، قوانین خانه همچون نکشیدن سیگار، تماشای تلویزیون، استفاده از تلفن همراه و ملاقات با افراد از مهمترین مسائلی است که باید برای پرستار شفاف و روشن باشد. در صورتی که این پرستار از سوی یک موسسه به شما معرفی شده است خوب است که در جریان جزئیات حقوق مادی و معنوی فرد قرار بگیرید.
با تلخیض از کتاب کلیدهای انتخاب مهد و پرستارکودک/ نوشتهی دکتر اتیوان آورباخ