روش هایی برای آزمون حس چشایی در نوزادان
در صورتی که مایع تلخ بسیار رقیق شدهای را روی زبان نوزاد بچکانید او دهان خود را، به صورتی که گویی شوکه شده است، کاملاً باز میکند. این حقیقت که اطفال چنین حالات چهره متمایزی را نشان میدهند حاکی از آن است که طعمهای مختلف را واقعاً احساس میکنند. اگر مایل هستید میتوانید واکنشهای ابتدایی کودک خود را بسنجید تا بدانید او تفاوت طعم ها را درک می کند یا خیر؟ هرچند که توصیه میکنیم بهتر است او طعم تلخ را امتحان نکند.
-
آزمونهای برای چهار هفته اول زندگی
-
شیرینی
روش آزمون: با استفاده از قطرهچکان، دو یا سه قطره آب قند روی زبان کودکتان پخش کنید.
پاسخ : صورت کودک شما باز میشود و حالتی به خود میگیرد که بسیار شبیه لبخند است.
-
شوری
روش آزمون:انگشت خود را به نمک آغشته کنید و در دهان کودک قرار دهید.
پاسخ: کودک شکلک در میآورد و انگشت شما را از دهانش بیرون میکشد.
-
ترشی
روش آزمون: دو قطره آبلیموی بسیار رقیق شده روی زبان کودکتان بریزید.
پاسخ: کودک شما چشمانش را میبندد، لبهایش را به هم میفشارد، و صورت خود را درهم میکشد، و حتی ممکن است لرزش مختصری به خود بدهد.
-
اقدامات لازم کودکی که مشکل چشایی دارد:
اگر کودک شما تا شش یا هشت هفته پس از شروع دادن غذاهای غیر از شیر به او، قادربه پاسخ دادن به غذاهای دارای مزههای مختلف نباشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید. در حقیقت وجود نقص در حسهای چشایی و بویایی بسیار نادر است، ولی اگر به اطمینان خاطر نیاز دارید با پزشک مشورت کنید.
گرداوری : مژگان موسی پور
منبع: همه کودکان تیزهوشند اگر…./ دکتر میریام استاپرد/ مترجم: دکتر سهراب سوری، امیر صادقی بابلان