۶ بازی پیشنهادی برای افزایش استقلال کودکان ۴ تا ۶ ساله

آیا جزو آن دسته پدر و مادرهایی هستید که به دنبال اسباب‌بازی‌های هدفمند و کاربردی می‌گردید؟ آیا دوست دارید، کودک شما با کمک بازی‌ها مستقل‌تر شود؟ برخی اسباب‌بازی‌ها به کودک ما کمک می‌کند تا استقلال خود را کشف کرده و ارتقا دهند. البته برخی از این اسباب‌بازی‌ها را می‌توانیم به سادگی و در خانه بسازیم. ۶ مورد از این اسباب‌بازی‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

یاداوری: اگرچه بازی کردن در انزوا و تنهایی چندان هم برای کودکان مفید نیست، اما در روزهایی که والدین مجبورند از کودکان در خانه نگهداری کنند،‌ نیاز است که توانایی بازی مستقلانه را بدست آورند. اسباب‌بازی‌هایی که به این روند کمک می‌کنند، نقش مهمی در استقلال کودک بازی می‌کنند. اسباب‌بازی‌هایی که می‌توانند ساعت‌ها کودک را مستقل نگه دارند، برای این روند بسیار مناسب هستند.

  • قطاربازی

قطارهای اسباب‌بازی که به سادگی با باطری کار می‌کنند،‌ همزمان استعداد‌ مهندسی و تخیل‌پردازی کودک را تقویت می‌کند. این اسباب‌بازی می‌تواند ساعت‌ها ذهن، بدن و تخیل کودکان را مشغول کند. کودک در طول زمان مشاهده حرکت قطار، تخیل‌پردازی می‌کند و درباره ساختار قطار فکر می‌کند.

  • لگوبازی

بازی با لگوها یا انواع خانه‌سازی‌ها یک سرمایه‌گذاری ذهنی مفید برای کودکان است. این اسباب‌بازی، همزمان سلول‌های مغز و دست را مشغول می‌کند. درحقیقت این بازی یک فرایند خلاقانه و بی‌پایان را شامل می‌شود.

  • خانه‌های عروسکی

سازه‌های اسباب‌بازی که شامل یک ساختمان عروسکی و ملحقات آن می‌شود، مجسمه‌های اسباب‌بازی شامل عناصر شهری،‌ ساختمان‌ها، پل‌ها، شخصیت‌های تخیلی نیز موجب افزایش تخیل‌پردازی کودک می‌شود. می‌توانید با چند مقوای کارتن، جعبه و چند ماژیک یک خانه عروسکی بسازید و تعدادی ماشین و عروسک‌های کوچک در آن قرار دهید و در اختیار کودک بگذارید. این نوع بازی‌ها نیز،‌ می‌توانند ساعت‌ها کودک را مشغول نگه دارند.

  • لباس‌های مشاغل و حیوانات

پوشیدن لباس‌های فرم برخی مشاغل مانند خلبان، فوتبالیست، آشپز، پلیس و یا حیوانات نیز می‌تواند ساعت‌ها کودکان را مشغول نگه‌دارد و نیروی تخیل‌پردازی آنها را فعال کند. این بازی‌ها کودکان را به بازی در نقشی متفاوت دعوت می‌کند و کودک در قالب چنین بازی‌هایی، فعالیت‌ها یا نقش‌های مورد علاقه خود را بازی می‌کند. با چنین بازی‌هایی کودکان تمام بدن خود را در تخیلات‌ و بازی‌های تخیلی درگیر می‌کنند.

  • بازی با پازل‌ها

ساخت پازل‌ها می‌تواند به ارتقا توجه و تمرکز کودکان کمک به‌سزایی کند. همچنین توانایی حل‌مساله کودکان در طول این بازی‌ افزایش می‌یابد.

  • هنر

انواع کارها و رشته‌های هنری مانند نقاشی، خمیربازی و مجسمه‌سازی نیز موجب افزایش تخیل‌پردازی کودک می‌شود. کودکان به راحتی می‌توانند تخیلات و ایده‌های خود را با مواد هنری، پیاده کنند. انواع و اقسام رنگ‌ها، قلموها، کاغذ و مقواها و خمیرها می‌توانند برای کودک مفید باشند. اگر کودک علاقمند به هنر است، فضایی را برای او تعریف کنید تا نه جایی کثیف و رنگی شود و نه مجبور باشیم دائما کودک را از کار منع کنیم.

ترجمه: مهرنوش خالقی

منبع:

www.verywellfamily.com

لینک کوتاه مطلب : https://ta6.ir/?p=10030
ممکن است شما دوست داشته باشید

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.